Olívaolaj

olívaolaj natúrkozmetikum

Számtalanszor hallhattuk már, hogy az olívaolaj a „folyékony arany”.

Tovább

Ez a mondás igaz, hiszen az olívaolaj jótékony tulajdonságai aranyat érnek. Az olajfa elsősorban Földközi-tenger vidékein őshonos, terméséből az olajbogyóból préseléses eljárással készül az olívaolaj.

Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban nagy becsben tartják az olívaolajat. Az ókori görögök nem csak élelmiszerként használták, hanem bőrápolásra, gyógyításra is. A kutatások szerint az első olajbogyót Kréta szigetén termesztették és innen indult el világhódító útjára.

Miért is jó az olajbogyó?

Hidratál, táplál, fokozza a vérkeringést, regenerál, fiatalon tart.

Magas antioxidáns tartalmú, csökkenti a koleszterinszintet, A, D, E  és F vitamin forrás.

Az A vitamin haj és szemerősítő hatású. A D vitamin a csontok egészségéért felelős.

E vitamin daganatmegelőző, segíti a termékenységet. F vitamin immunrendszer erősítésében játszik szerepet.

Ismert bőrregeneráló, bőrfiatalító hatása, ezért számos kozmetikum alapanyaga is. Csökkenti a gyomorpanaszokat, a gyomorsavat és a reumás fájdalmakat is enyhíti.

Milyen fajtája ismert?

Extra szűz olívaolaj az olajbogyóból nyerhető legjobb minőségű olaj. Elsősorban nyersen, salátákhoz ajánlott a fogyasztása.

Finomított olívaolaj alacsonyabb minősítést adnak ennek a fajta olajnak. Extra szűz olívaolajjal keverve láthatjuk a boltok polcain.

A fentieken kívül találkozhatunk még olívapogácsából készült olajokkal is.

Szépségápolás

Amint már említettük, az olívaolajból rengeteg  féle kozmetikum készül. Az olívaolaj tartalmú krémek, testvajakszappanok nagyon jó hatással vannak a bőrre. A bőr sima és selymes tapintású lesz. Ezen kívül az olívaolaj segít megelőzni a hajhullást és a korpásodást, így mind az arc-,test- és hajápolásra tökéletes választás.

Az élet elixírje!